ETUSIVU  | VALMENNUS  | KILPAILUT  | NAISET  | SENIORIT  | SEURA  | PRO SHOP  | JÄSENEKSI

PääyhteistyökumppanitHarjoittelun kokonaisuus

Joku on joskus sanonut aika viisaasti, että elämä on elämistä, ei ymmärtämistä varten.

Mielestäni ajatus pitää paikkansa: ensin on elettävä, vasta sen jälkeen voi vähän yrittää ymmärtää siitä, mitä on kokenut. Uskon, että tennis kuuluu siihen kategoriaan, jossa ymmärrys tulee kokemisen kautta.

Tennis on vaativa palloilulaji, joka muodostuu kolmesta yhtä tärkeästä osasta: tekniikasta, fysiikasta ja henkisestä puolesta. Tekniikan oppiminen vaatii aloittelijalta paljon. Paras tapa oppia on katsoa ja matkia. Kestävyys, voima, nopeus, koordinaatio, kimmoisuus ja ketteryyt ovat tenniksen fyysiset alueet. Tahto, keskittyminen, peliäly, rohkeus ja rentous ovat henkisiä vahvuuksia. Tenniksessä usein käytetyt termit kuten sijoitus, lyönnit, kierre, hyökkäys, sijoittuminen, liikkuminen, kovuus ja tempo ovat tärkeitä taktiikan osa-alueita.

Parhaiten nämä tenniksen salat oppii pelaamalla. Eli ei muuta kuin maila käteen ja kentälle! Hyvä paikka aloittaa se harjoittelu ja pelaaminen on Jarkko Nieminen Areena Impivaarassa. Halli on kodikas ja toimiva. Kentät ja valaistus ovat huippulaatua. Seniorit valloittavat Areenan päivisin hurtilla huumorilla ja juniorit iltapäivisin kovalla innolla. Halli toimii TVS-Tennis Ry:n harjoittelupaikkana. Normaalitreenien lisäksi esimerkiksi pienten lasten minitenniksestä on tullut erittäin suosittua, kiitos TS-tenniskoulun. Se pyörähtää käyntiin jälleen kesän alussa. Myös valmennustiimimme on mainio, yhdessä meillä kokemusta vaikka muille jakaa. Tarkoitus on, että pelaajat nauttivat tenniksestä - vasta silloin tapahtuu kehitystä.

Valmentaja Matti Hangasluoma on ollut pitkään mukana ja tehnyt arvokasta työtä muun muassa Jarkko Niemisen kanssa hänen juniorivuosinaan. Valmentaja Janne Ojala vastaa tällä hetkellä tyttöjen valmennuksesta. Tytöt ovat lähes kaikki Suomen kärkeä omissa ikäluokissaan. Itse toimin valmentajana junioreille TVS:n tennisakatemiassa yhdessä Kimmo Hurmeen ja Ville Liukon kanssa. Akatemian pelaajat kuuluvat Suomen kärkikastiin 1992-1998 syntyneiden keskuudessa. 

Valmentajina pyrimme rakentamaan tenniksen me-henkeä. Se tarkoittaa tiimityötä ja uskoa siihen, että yhdessä olemme enemmän. Laaja kokonaisuus, lempeä huumori, onnellisuus ja tulevaisuudenusko kuuluvat sloganeihimme. Me valmentajat pyrimme rehelliseen kasvatukseen, mikä tarkoittaa lapsen ehdoilla tapahtuvaa kehitystä. Elämä on muutenkin hyvin hektistä nuorille kasvaville junioreille, joten ylimääräisen stressin aiheuttaminen ei kuulu meidän ohjelmaamme.

Sen sijaan kova treeni, kisamatkat, lihasten huolto, henkinen valmennus, ruokailu, levon merkitys ja yhteistyö lasten vanhempien kanssa ovat avainasemassa menestykseen. Pelaajan on tärkeää rauhassa saada kasvaa ja kehittyä ihmisenä. Annetaan kaikille aikaa, mikä on tuloksien kannalta todella ratkaisevaa. Rakkaus lajiin, innostus ja rehellisyys vievät nämäkin nuoret pelaajat vielä pitkälle elämässä.

Olen itse toiminut valmentajana ja liikunnanopettajan yli 25 vuotta ja uskon, että yhdessä tekemisen taito on kaiken A ja O. TVS-Tennis Ry:n johdon ansiosta TVS on hyvä ympäristö tehdä nuorisokasvatusta tenniksen eteen. Panostamalla nuoriin panostamme tulevaisuuteen.

NAUTTIKAAMME PIENISTÄ ASIOISTA.

Henrik Johansén